Gezin dakloos na "ongeziene" brand in Zolder

In een woning aan de Olmenstraat in Heusden-Zolder brak vanochtend rond 7.45 uur een zware brand uit. Bij aankomst van de brandweer van Heusden-Zolder ging het om een uitslaande brand. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar volgens de politie gaat het niet om een verdachte brand. Een zeskoppig gezin is voorlopig dakloos.

Volgens Sonja Claes (CD&V), de burgemeester van Heusden-Zolder, zou het vuur in de keuken ontstaan zijn. "Het gezin van twee volwassenen en vier kinderen is alles kwijt. Ik heb zo'n brand nog nooit gezien. In een mum van tijd was alles verwoest. De moeder en een kind waren al naar de dokter. De vader en de drie andere kinderen sliepen nog, maar werden op tijd wakker om aan de vuurzee te ontsnappen", vertelt de burgemeester.

Enkel nog een pyama

"De brand ging gepaard met een soort ontploffing. Ze hebben alleen hun pyjama nog. De autosleutel zijn ze zelfs kwijt. De auto, die buiten stond, heeft geen schade opgelopen. Met alle betrokken diensten, zoals onder meer het OCMW, zijn we bezig om voor de vader, moeder, twee zonen en twee dochters een onderkomen te regelen", aldus burgemeester Claes.

Bij de brand vielen geen gewonden. De moeder en een kind waren al het huis uit. De drie andere kinderen schreeuwden hun slapende vader wakker, zodat die ook tijdig buiten geraakten. De politie contacteerde het OCMW van Heusden-Zolder om het gezin onderdak te bezorgen. (belga/vsv/dea)