Gezicht Sharia4Belgium gedagvaard voor homohaat

UNKNOWN

Fouad Belkacem, de woordvoerder van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium, moet op 16 maart voor de Antwerpse strafrechter verschijnen wegens het aanzetten tot haat tegen homoseksuelen. Hij werd rechtstreeks gedagvaard door advocaat Jean-Marie De Meester. De advocaat, zelf homo, eist een morele schadevergoeding van één euro.

Drukpersmisdrijven
De Meester dagvaardde de man zelf omdat het Antwerpse parket dat volgens hem "ondanks herhaalde verzoeken" niet wilde doen. De reden daarvoor is dat Belkacem zijn uitspraken over homo's deed in de geschreven pers, waardoor dat volgens de wet drukpersmisdrijven zijn die voor assisen komen. De Meester denkt nu meer kans te maken omdat hij in zijn dagvaarding verwijst naar drie audiovisuele opnames waarin Belkacem uithaalt naar homoseksuelen.

Andere zaak
De advocaat had zich in een andere rechtszaak tegen Belkacem ook al burgerlijke partij gesteld, maar zijn eis werd toen onontvankelijk verklaard omdat hij geen persoonlijke schade kon aantonen. Belkacem werd immers vervolgd voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims en niet voor homohaat. De woordvoerder kreeg toen bij verstek twee jaar cel en 550 euro boete, een vonnis waartegen hij verzet aantekende. Die zaak wordt eveneens behandeld op 16 maart.

Jean-Marie De Meester
PHOTO_NEWS Jean-Marie De Meester