Gewonden door ongevallen op spekgladde wegen in West-Vlaanderen

In Zuienkerke belandde een auto tegen een boom.
Van Maele In Zuienkerke belandde een auto tegen een boom.
In West-Vlaanderen zijn deze voormiddag verschillende ongevallen gebeurd. Door de winterse neerslag lagen veel wegen er spekglad bij. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt weggebruikers extra aandachtig te zijn en hun snelheid en rijstijl aan te passen aan de omstandigheden op de weg.

Even na 6 uur vanmorgen verloor bestuurder van een Citroen Berlingo op de Brugsesteenweg in Zuienkerke de controle over het stuur. Hij reed frontaal in op een boom. De man zat gekneld in zijn wagen en werd na 40 minuten door de hulpdiensten bevrijd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment van het ongeval was het zwaar aan het sneeuwen. De Brugsesteenweg werd tijdelijk in beide richtingen afgesloten.

Van Maele

Langs de Rollegemstraat in Ledegem gebeurde rond half negen een ongeval toen de bestuurder van een Volkswagen Golf op het sneeuwgladde wegdek plots begon te slippen. Zijn wagen botste tegen de linkerzijde van een Volvo S40 die uit de andere richting kwam. De bestuurster van die wagen moest wat uitwijken en belandde in een diepe gracht. De vrouw liep daarbij lichte verwondingen op, net als haar inzittende bejaarde vader. Beiden werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Hans Verbeke
Hans Verbeke

Langs de Krommebeekstraat in Menen botste deze voormiddag een auto tegen een vrachtwagen. De weg was er plaatselijk glad door de sneeuwval. De bestuurder van de auto liep lichte verwondingen op en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

In Menen botste een auto tegen een vrachtwagen.
Hans Verbeke In Menen botste een auto tegen een vrachtwagen.