Gewonde politiecommissaris aan de beterhand en al op bezoek bij minister Jambon

Politiecommissaris Pierre Vandersmissen is aan de beterhand nadat hij gisteren knock-out werd geslagen door een relschopper op de vakbondsmanifestatie in Brussel. De agent heeft vanmiddag het ziekenhuis verlaten, zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Vandersmissen liep bij de brutale aanval een hoofdwonde van vijftien centimeter en een hersenschudding op. Hij kreeg 25 hechtingen, meldt Het Nieuwsblad. De politiecommissaris moest uit voorzorg een nacht in het ziekenhuis blijven, maar mocht vanmiddag weer naar huis. Intussen heeft hij al een ontmoeting gehad met binnenlandminister Jan Jambon, zo blijkt uit een foto die de N-VA'er deze namiddag op Twitter deelde. De minister wenst de agent een spoedig herstel en hoopt dat hij snel weer paraat is op terrein.

De aanvaller van Vandersmissen is nog niet geïdentificeerd en dus ook nog niet gearresteerd, zo deelde het Brusselse parket eerder vandaag mee. Op videobeelden is te zien hoe de man de commissaris langs achter neerslaat, waarna die op de grond valt en de aanvaller ervandoor gaat. Mogelijk werd de agent geslagen met een glazen fles, bericht VTM NIEUWS.

Vandersmissen zou minstens tot 1 juni arbeidsongeschikt zijn.