Gewezen minister Simonet volgt José Happart op als voorzitter Liege Airport

De nieuwe voorzitter van Liège Airport Marie-Dominique Simonet.
BELGA De nieuwe voorzitter van Liège Airport Marie-Dominique Simonet.
De algemene vergadering van Liege Airport heeft Marie-Dominique Simonet aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur. De gewezen cdH-minister volgt José Happart op, die sinds 2004 voorzitter was. Happart verdwijnt echter niet en wordt nu vicevoorzitter.

De 56-jarige Marie-Dominique Simonet was tot juli 2013 minister van Leerplichtonderwijs in de regering van de Franse Gemeenschap. Simonet krijgt bij de Luikse luchthaven een mandaat van één jaar dat hernieuwbaar is.

Een van de dossiers die ze van nabij zal volgen, is TNT. De cargomaatschappij is de grootste klant van de luchthaven, waar cargo de hoofdactiviteit is. TNT rondt momenteel een investering van 60 miljoen euro af in het Luikse sorteercentrum. Het Amerikaanse pakjesbedrijf FedEx lijft momenteel het Nederlandse TNT binnen. Het logistieke knooppunt van TNT in Luik blijft bij TNT/Fedex.

"TNT is een succesverhaal goed voor meer 2.000 directe banen in de Luikse vestiging", aldus Simonet. We verwachten echt dat Fedex de activiteit op Liege Airport voortzet en zelfs opdrijft."

Een vliegtuig van TNT in de luchthaven van Bierset, Luik.
IMAGEGLOBE Een vliegtuig van TNT in de luchthaven van Bierset, Luik.
De vooralig voorzitter van Liege Airport José Happart.
BELGA De vooralig voorzitter van Liege Airport José Happart.