Gewezen Bende van Nijvel-speurder overleden: "Hij probeerde 30 jaar geleden piste Michel Libert te bewijzen"

Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden.
Photo News Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden.
Ex-speurder Alain Lachlan, de eerste onderzoeker die tussen 1985 en 1994 onderzoek deed naar extreemrechts in het dossier van de Bende van Nijvel, is vrijdag op 64-jarige leeftijd overleden. Dat bericht La Dernière Heure vandaag.

"Alain Lachlan was gedurende jaren de dragende kracht van het onderzoek naar Latinus, Barbier, Libert, Bultot en anderen", aldus Lionel Ruth, gewezen chef van de cel Waals-Brabant. 

"Vandaag diept men Michel Libert op: dat heeft hij 30 jaar geleden ontdekt en proberen bewijzen. Alain Lachlan was de eerste om te denken aan die banden en de verankeringspunten over de betrokkenheid van extreemrechts bij de dodingen ging bewijzen. Hij werkte er negen jaar aan om tot de conclusie te komen dat uiteindelijk de banden niets meer dan een reeks toevalligheden waren."

Alain Lachlan overleed aan een hartfalen. Hij was sinds 2009 op rust.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Bavré

  Eigen onschuldige burgers en kinderen dood schieten en geen enkele lafaard heeft spijt of de moed om de waarheid openbaar te maken. De daders en hun opdrachtgevers zijn dus nog op vrije voeten en leven tussen ons. Het kan dus onder hun invloed nog gebeuren.

 • leen hanssens

  Hij neemt de waarheid mee in het graf.

 • FRANK WILLEMS

  Nog eens .... om een onderzoek te dwarsbomen brengt men het over naar een andere recht bank . Lukt dit niet klaagt men een van de onderzoekers aan en heel het onderzoek ligt voor jaren stil.

 • Luc Vermeulen

  Zorg voor een forum waar de waarheid kan gepost worden, met 100% zekerheid dat de tipgever niet kan achterhaald worden en zonder censuur en morgen staat de waarheid voor iedereen te lezen!

 • Febe Chapin

  We wachten wel tot ze allemaal dood zijn en dan verklaren dat er niemand meer is om te getuigen.