Gewelddadige dief in Anderlecht ingerekend

De politie van de zone Brussel-Zuid heeft gisteren in Anderlecht een 40-jarige man opgepakt die verdacht wordt van diefstallen in vijf winkels. Dat is vandaag van het Brusselse parket vernomen. De verdachte, bij de politiediensten gekend voor 53 feiten, ontkent. Hij is ter beschikking gesteld van het parket.

Gestolen spullen in rugzak
In zijn rugzak werden meerdere zaken aangetroffen die geroofd werden in vijf winkels. De verdachte en een handlanger werden opgemerkt door een veiligheidsmedewerker in een GB van het Westland Shopping toen ze een fles stalen.

Doodsbedreigingen
De getuige volgde de twee die in een andere zaak een nieuw feit pleegden. Op de parking van het shoppingcentrum bemerkte de bewaker dat de daders hun buit in een zak in een wagen plaatsten. Toen besliste hij tussen te komen. De bewaker kreeg twee vuistslagen in het aangezicht, werd fysiek bedreigd met een snijtang en kreeg doodsbedreigingen.

Herkend
Eén verdachte kon in de wijk door de politie opgepakt worden. Hij werd door de 22-jarige veiligheidsmedewerker formeel herkend als de dief en dader van de slagen. (belga/eb)