Gewapende overval op studentenrestaurant Alma in Leuven

Onbekenden hebben vanochtend een overval gepleegd op het studentenrestaurant Alma in Heverlee, deelgemeente van Leuven. Dat heeft de politie van Leuven bevestigd.

Het gaat om het studentenrestaurant De Moete, gelegen langs de Celestijnenlaan. "Rond 6.30 uur kwamen twee verdachten het restaurant binnen", zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket aan de VRT. "De daders hadden hun gezicht bedekt met bivaksmutsen."

De omstandigheden zijn verder nog onduidelijk. De overvallers waren mogelijk gewapend met een mes en een vuurwapen. Daarmee bedreigden ze het personeel en eisten ze geld. Eén personeelslid kon vluchten, een tweede raakte lichtgewond aan de arm. Uiteindelijk hebben de daders geen buit meegenomen, aldus nog Callewaert.

De daders zijn nog op de vlucht. De politie van Leuven voert het onderzoek ter plaatse, onder leiding van het parket van Leuven.

Het restaurant van KU Leuven blijft vandaag gesloten. De universiteit liet weten dat de studenten voor broodjes terechtkunnen in Alma 3.

@almakuleuven30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernaerts Diane

  Viviane Bastenie: liever hier "weerloos bij een overval", maar levend en ongedeerd, dan in de VS afgeknald worden door een dolle schutter.

 • Jan De Maeyer

  Abdel, hoe weet jij dat zo goed?

 • Jurgen Dobbelare

  Blijkbaar was het een belgische student die er werkte dags ervoor

 • Jan Lemmens

  Ja ook in de kleinere steden ben je niet meer gerust. Blij dat ik zo oud ben. Met dank aan links in de EU.

 • emiel wouters

  Ik denk als ze wafels zouden verkopen, deur aan deur, zouden ze meer buit hebben. En dat kunnen ze alle dagen doen. Tenzij ze ook de wafels gaan pikken.