Gewapende overval in duinen Blankenberge blijkt wraakactie op ex-vriendje

Zestal met bivakmutsen gebruikt matrak en drie luchtdrukpistolen

Het duinengebied in Blankenberge.
Google Street View Het duinengebied in Blankenberge.
Vier jongemannen en twee minderjarigen worden verdacht van een gewelddadige overval in de duinen van Blankenberge. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Eén van de verdachten wilde zich wreken op het ex-vriendje van zijn liefje. De slachtoffers werden zelfs beschoten met luchtdrukpistolen.

De bal ging aan het rollen toen een tienermeisje tegen haar nieuwe liefje K.R. haar beklag deed over haar vorige vriendje. Ze beweerde dat hij haar slecht behandelde en zelfs dat hij haar zou misbruikt hebben. K.R. wilde hem een lesje leren en trommelde enkele vrienden op om deel te nemen aan de strafexpeditie.

Op 14 juli lokte het meisje haar ex-vriendje naar de duinen. Ter plaatse bleek dat de jongeman een kameraad had meegebracht naar de afspraak. K.R., S.V., A.S. en N.R. gingen beide slachtoffers met veel geweld te lijf, terwijl de minderjarige broer van K.R. op de uitkijk stond. Tijdens de wraakactie droegen ze bivakmutsen en maakten ze gebruik van een matrak en drie luchtdrukpistolen. 

Beschoten

Het ex-vriendje werd beschoten, terwijl het andere slachtoffer vooral klappen en schoppen te verwerken kreeg. Uiteindelijk gingen de verdachten aan de haal met de kleren en de gsm's van hun slachtoffers.

K.R., A.S. en N.R. werden vrijdag en zaterdag ingerekend door de politie. De Brugse raadkamer verlengde vanochtend de aanhouding van de eerste twee verdachten met een maand. N.R. mag de gevangenis wel onder voorwaarden verlaten. S.V. blijft voorlopig voortvluchtig. Ten slotte werden het vriendinnetje en de broer van K.R. ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Febe Chapin

  Steek die 'tienermeisje' ook maar in een instelling of cel. Zij is de lokker.

 • Viviane Loosveldt

  Welke toekomst is er voor deze kinderen weggelegd? Welke meerwaarde kunnen ze voor de maatschappij betekenen? .......Helaas.

 • Luc Van den Bulcke

  Zware straffen is de enige mogelijkheid maar de advocaten zijn 10 keer slimmer dan onze rechters!

 • raymond van der craen

  Bendevorming, verboden wapendracht, geweldpleging en diefstal en dat vriendinnetje doen ze niets? Dat belooft voor de toekomst. Straffen aub!

 • Eric Audenaert

  Vriendinnetje aanhouden i.v.m. met bendevorming .