Gewapende man verkracht prostituee langs snelweg

THINKSTOCK
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een man veroordeeld tot veertig maanden cel, waarvan de helft effectief, voor een brutale verkrachting. Het slachtoffer was een prostituee, bij wie de beklaagde vaste klant was.

De politie werd op 22 juni 2014 naar café Nieuwe Hoek in Berchem geroepen. De agenten troffen er een vrouw ineen gedoken op het terras aan met een bebloede rechterhand. Ze vertelde dat ze als prostituee werkte in het Antwerpse Schipperskwartier en dat ze door een vaste klant was uitgenodigd voor een feestje in Turnhout. Hij had haar 1.500 euro beloofd.

De man was echter naar een verlaten plek langs de snelweg gereden. Hij had een mes getrokken en iets rond haar polsen proberen binden. Toen ze zich los rukte, had ze zich gesneden aan het mes. De man had het wapen tegen haar mond gezet en ermee gedreigd haar te doden, als ze tegenstribbelde. Vervolgens had hij haar brutaal verkracht.

Het slachtoffer was terug gelift en had in een café de politie verwittigd. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze geopereerd diende te worden aan haar hand. De vrouw was twee maanden arbeidsongeschikt.

De beklaagde ontkende dat hij haar verkrachtte. Hij verklaarde dat ze zelf een mes had getrokken, omdat ze meer wilde dan de 200 euro die ze overeen waren gekomen. Ze had zich verwond, toen hij het mes had afgenomen. De rechtbank hechtte echter meer geloof aan de verklaringen van het slachtoffer en vond zijn schuld bewezen.