Gevluchte terrorist Maalbeek betrokken bij gruwelijke executie

Ossama Krayem.
RV Ossama Krayem.
De politie heeft terreurverdachte Osama Krayem geïdentificeerd als één van de IS-beulen die in 2015 een Jordaanse piloot levend verbrandden in een kooi. De terreurgroep filmde de executie van Muath Al-Kasasbeh en verspreidde de video online. De gemaskerde daders waren allemaal IS'ers met een hoge rang binnen de organisatie. 

Een speurder van de Belgische antiterreureenheid zegt nu in La Dernière Heure dat hij zeker is dat Krayem één van de gemaskerden is. De Zweedse terrorist zit in de cel voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs en Brussel. Hij zou zichzelf samen met Khalid El Bakraoui opblazen in metrostation Maalbeek, maar nam de vlucht. 

Krayem houdt vol dat hij niets te maken heeft met de aanslagen. Zijn identificatie als beul is belangrijk, omdat dit zou bewijzen dat hij een hooggeplaatste IS-soldaat was. Het federaal parket geeft geen commentaar. 
53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dominique Vandamme

  Hij vindt wel een prima advocaat....

 • Raoul Hoylaerts

  dezelfde straf liefst,maar met een iets trager brandend product.

 • Johan Meulenbergs

  Als er bewijzen zijn .. de doodstraf. Dit soort mensen zijn géén mensen en nu het fout is gegaan dan weten ze van niks.

 • adam naaktgeboren

  Idem straf. Dat is het eerlijkst.

 • Remi Kastaar

  Spijtig dat in dit land premie jagers bestaan, zulke had ik graag voor mijn rekening genomen! maar altijd zal het in bodybag zijn. ik wil het nog gratis doen.