Ga naar de mobiele website
^ Top

Turtelboom onderzoekt gevangenisboot om tekort aan cellen op te vangen

Photo News
Om het tekort aan gevangenisplaatsen op te lossen, onderzoekt minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) of ze een gevangenisboot naar Antwerpen kan halen. Dat schrijven de Concentrakranten.

Het zou de eerste Belgische gevangenis op het water zijn. Nederland heeft al een aantal gevangenissen die op het water drijven. Op zo'n gevangenisboot kunnen vijfhonderd gevangenen terecht. Het project zou ook vierhonderd jobs opleveren.

Bezwaren
In juli had de minister daarover een gesprek met de top van de Antwerpse haven en het stadsbestuur. Die hebben na een screening laten weten dat ze ernstige bezwaren hebben. "Zo is het zeer moeilijk om in de haven een gevangenisboot te laten aanmeren", zegt Annik Dirkx van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.

Eén van de pistes
De minister benadrukt dat ze alle mogelijke pistes onderzoekt om het
tekort aan gevangenisplaatsen op te lossen. "Dan is zo'n gevangenisboot zeker een optie. Ik laat mij op zo veel mogelijk manieren adviseren, onder andere door de Antwerpse haven. We kijken ook uit naar andere potentiële locaties in Vlaanderen".

 
Ik laat mij op zo veel mogelijk manieren adviseren, onder andere door de Antwerpse haven. We kijken ook uit naar andere potentiële locaties in Vlaanderen
Annemie Turtelboom (Open Vld)
Meer over


Meld een bug