Exclusief voor abonnees

Staking na conflict over minimale dienstverlening in gevangenissen: hierover gaat het

In de gevangenis van Brugge konden gedetineerden gisteren geen bezoek ontvangen.
Benny Proot In de gevangenis van Brugge konden gedetineerden gisteren geen bezoek ontvangen.
Het zit er opnieuw bovenarms op tussen de gevangenisbonden en minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Die laatste heeft het gehad met het getreuzel van de vakbonden over de minimale dienstverlening tijdens het overleg. De bonden pikken het niet dat Geens de wet doorduwt en het overleg deze week stopzette en voeren actie. Maar wat is die minimale dienstverlening eigenlijk?

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Jacobs

  Dat geens het zelf gaat doen dan hee zijn loon is 100x hoger dan dat van de cipiers, of durft hij zich niet laten zien binnen de gevangenis muren?

 • Karel Vanormelingen

  Zelfstandig bijberoep is het echte probleem bij staking kunnen ze dat extra uitoefenen bij minimale dienstverlening niet

 • Karel Belmans

  De politici staken nu ook al 8 maanden(sinds mei vorig jaar). Maar er is een minimale dienstverlening aanwezig. Waarom kan het dus hier niet gebeuren?Hoog tijd dat men het "stakingsrecht" fundamenteel herbekijkt en de rol van een vakbond.

 • Jef Pauwels

  Hoe zou het komen dat de politici nooit staken? Die zitten aan de vetpotten, hebben geen gebrek aan personeel en doen de anderen besparen. En voor de camera's hebben ze de mond vol over investeringen, maar ze bedoelen besparen. En om geen gezichtsverlies te lijden, willen ze een minimale dienstverlening.

 • branda van den berg

  Pakt die gevangenen is wa harder aan dan heb ge daar gene last mee