Staking griffiepersoneel Brugse gevangenis voorbij

UNKNOWN

De staking van het griffiepersoneel in de Brugse gevangenis is voorbij. Vandaag vond nieuw overleg plaats onder voorzitterschap van een bemiddelaar en dat leidde tot resultaten. Op 15 september wordt nieuw overleg gepland. In afwachting wordt het personeelskader in de Brugse gevangenis duidelijk in kaart gebracht.
 
Overplaatsing
De staking van een deel van het Brugse griffiepersoneel startte twee weken geleden uit onvrede met de overplaatsing van een collega naar de bewaking. Een groot deel van het personeel in de griffie van de Brugse gevangenis legde op dinsdag 29 juni het werk neer. Eén van de medewerkers van de griffie werd na zes jaar teruggeroepen naar de bewaking. Als reden werd het personeelsgebrek in de bewaking ingeroepen, waardoor niet iedereen er zijn zomerverlof kon opnemen. De stakers hadden het over een onmenselijke oplossing.
 
Bemiddelaar
Vorige week werd een bemiddelaar aangesteld. De vakbonden en de directie kwamen vanochtend overeen dat ze het personeel in de Brugse gevangenis opnieuw in kaart gaan brengen. Ze nemen daarvoor de tijd tot 15 september. "Daarna is opnieuw alles bespreekbaar", zegt Filip Staelens van ACV. (belga/lpb)