Politie bedwingt opstand in Turnhoutse gevangenis

Veel politiecombi's zijn te zien aan de gevangenis van Turnhout.
Peter Vanderveken Veel politiecombi's zijn te zien aan de gevangenis van Turnhout.
In de gevangenis van Turnhout is deze avond een korte opstand geweest. 72 gedetineerden wilden na de avondwandeling niet meer terugkeren in hun cel. De gevangenen zijn het niet eens met de hervormingen die de directie wil doorvoeren. De lokale politie onderhandelde, gesteund door korpsen uit de buurt, drie uur lang met de gedetineerden. Dat meldt de VRT.

"Er heerste ongenoegen over hervormingsplannen van de lokale directie, waardoor gedetineerden minder persoonlijk materiaal in hun cel zouden mogen bijhouden", zegt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen aan de VRT.

Na drie uur onderhandelen kon de politie de zaak bezweren. "Vanavond laat zat iedereen weer in zijn cel", aldus Van De Vijver. "De gedetineerden waren niet agressief en er zijn geen vernielingen aangericht."

De gevangenisdirectie gaat de bezorgdheden van de gedetineerden bekijken.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Van Campenhout

  Dat zijn toch brave mensen, hé.

 • Daniella Van Coninckxloey

  Als ze niet willen terugkeren, naar hun cel ??? : In de winterkoude ??? Laat ze gewoon buiten staan !!! Hun kuren zullen rap over zijn !!!

 • jean-pierre rejek

  Laat ze paar dagen buiten staan zonder eten of drinken ééns kijken hoelang ze uithouden en bij vernielingen onmiddellijk er opschieten in de plaatst van uitgebreide kerstmenu te geven .

 • Frank Van den Bulck

  Achtereen krijgen die gevangenen nog een eindejaarspremie en receptie bovenop !!!!

 • Yves Van Rossem

  De lokale politie onderhandelde drie uur lang met de gedetineerden ??? Gaat men de deuren van de gevangenis rapper sluiten of wat ... ongelooflijk