Moslimprediker Denis haalt fel uit na vrijlating: “In de gevangenis worden moslims psychologisch gefolterd”

Jean-Louis Denis zwaaide bij zijn vrijlating zelfs met een briefje van 20 euro om zijn stelling kracht bij te zetten.
Mozkito Jean-Louis Denis zwaaide bij zijn vrijlating zelfs met een briefje van 20 euro om zijn stelling kracht bij te zetten.
Moslimprediker Jean-Louis Denis is zopas vrijgelaten uit de gevangenis van Ittre. Hij zat een straf uit van vijf jaar omdat hij jongeren rekruteerde voor de strijd in Syrië. Denis legde een korte verklaring af toen hij de gevangenis verliet.

“Vandaag zitten hier moslims in de gevangenis omdat ze moslims zijn”, vertelde Denis aan de aanwezige journalisten toen hij iets na 11 uur de gevangenis van Ittre buitenstapte. “Ze zitten in de gevangenis omdat ze dingen zeggen die jullie niet bevallen. Ik heb vijf jaar op deze afdeling (de afdeling in de gevangenis waar geradicaliseerde gevangenen verblijven, nvdr.) gezeten. Het is een omgeving waar mensen psychologisch gefolterd worden en verwoest worden. Dit versterkt alleen maar hun overtuiging. Het levert het tegenovergestelde op van wat jullie willen bereiken.”

Denis zwaaide ook met een biljet van 20 euro. “Er zijn vandaag mensen die hun leven opofferen om maar een beetje geld te hebben”, zegt hij. “Wel ik ben bereid om mijn leven te wijden aan Allah en uit te leggen aan de mensen dat de Islam niet in strijd is met de democratie. Ik wens mijn broeders en zusters die vandaag in de gevangenis zitten veel sterkte in hun beproeving.”

De correctionele rechtbank in Brussel veroordeelde Denis oorspronkelijk tot tien jaar cel omdat de rechter vond dat het ook bewezen was dat Denis een terreurgroep leidde maar in beroep werd dat herleid naar vijf jaar gevangenis. Het Hof van Beroep oordeelde dat het niet bewezen was dat hij de leider van de groep was maar enkel een lid, vandaar de mildere straf. Na zijn vrijlating is hij van plan om in Londerzeel te gaan wonen bij zijn moeder.

Jean-Louis Denis verlaat met zijn advocaten de gevangenis van Ittre waar hij vijf jaar vast zat.
Mozkito Jean-Louis Denis verlaat met zijn advocaten de gevangenis van Ittre waar hij vijf jaar vast zat.47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  @ Nihal Eken en de extremisten beschouwen de "gewone" moslim als geen echte moslims. Zo kunnen we wel bezig blijven eh?

 • Dennis Van Gossum

  Overal roepen ze over beschuldigingen en voelen ze hun ongewaardeerd maar overal krijgen ze meer rechten en kansen dan andere !

 • Andrzej Kolodziejski

  Ik kom uit Polen, ik woon in Vlaanderen en ik respecteer deze mensen en hun cultuur. Ik geloof dat als je ergens als gast komt, je de gastheer moet respecteren. Dit is niet mogelijk voor moslims. Als hij niet tevreden is, laat hem dan terugkeren waar hij vandaan komt.

 • Nihal Eken

  Ik vind dat de radicalen soms alles zo plannen, dat de ‘gewone’ moslim er de dupe van wordt. Eigenlijk hoeft het woord ‘gewone’ er niet bij, aangezien ik de radicalisten niet als moslims beschouw. De dingen die zij zeggen/doen zijn zo tegenstrijdig met wat in de Koran gezegd wordt! Het grootste probleem is dat de voorbeeldige moslim nooit in de schijnwerper wil staan, waardoor de wereld enkel deze radicale idioten te zien krijgt.

 • Gerrit Teeuwen

  En die jongeren die je probeert in de kluwen te steken van IS,is dat geen psychologische foltering ? Nep-moslimmeke .