Moordenaar van vrouw en dochtertje komt vrij door procedurefout

Abdullah Saad vermoordde op 17 december 2013 zijn 23-jarige echtgenote en hun dochtertje van 13 maanden met een keukenmes. Hij bekende en werd opgesloten in Nijvel.
kos Abdullah Saad vermoordde op 17 december 2013 zijn 23-jarige echtgenote en hun dochtertje van 13 maanden met een keukenmes. Hij bekende en werd opgesloten in Nijvel.
Abdullah Saad, een man uit het Waals-Brabantse Waver die in de cel zit voor de moord op zijn vrouw en zijn dochtertje van 13 maanden, wordt sinds 11 maart illegaal vastgehouden. Dat heeft het Hof van Cassatie gisteren geoordeeld in een arrest. Door een procedurefout van de raadkamer van Nijvel komt de man vrij.

Abdullah Saad vermoordde op 17 december 2013 zijn 23-jarige echtgenote en hun dochtertje van 13 maanden met een keukenmes. Hij bekende en werd opgesloten in Nijvel. De raadkamer daar moest op 11 maart beslissen over de doorverwijzing naar assisen met de beschuldiging van moord en kindermoord. De procedure verliep rimpelloos, alleen vergat de raadkamer zijn hechtenis te bevestigen tot zijn verschijning voor assisen. De advocaten van Saad spanden een zaak aan bij het Hof van Cassatie tegen de Belgische staat en wonnen die.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS. OOK BESCHIKBAAR IN DIGITALE VERSIE