Exclusief voor abonnees

Gevangeniswezen is acties beu: “Vakbonden richten immense schade aan op lange termijn”

BELGA
De stakingsacties in de gevangenissen duren ook na twee weken voort. De bonden blijven zich verzetten tegen de minimale dienstverlening en gaan élke vrijdag staken. “Maar ze beseffen niet welke schade ze aanrichten”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. “Ze zeggen te staken in het belang van de gevangenen zelf, maar daar gaat het al lang niet meer over.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fred Demey

  al die reacties van kenners... als de regering u beloofd om het nijpende tekort van personeel op te lossen en en 4 jaar later enkel nog meer leegloop is geweest en de beloofde reserves er nog niet zijn wat moet men dan doen? en daarna de acties dood maken is wel heel makkelijk ...

 • Karel Vanormelingen

  Lock out en dan privatisering

 • Michel Jacobs

  De omstandigheden in de gevangenissen zijn al decennia een probleem. De gemaakte beloftes zijn pure propaganda gebleken. En dan de vakbonden de schuld geven? Trappen de mensen daar echt in?

 • Daniel Mignolet

  De politici zijn de grote schuldigen, al jaren terug zouden meer en grotere gevangenissen moeten gebouwd worden.

 • Flor Peeters

  De vakbonden richten overal schade aan. Ze weten niet dat als mensen meer willen verdienen dat de werkgever zijn prijzen omhoog zal doen.