Gevangene met uitgaansvergunning pleegt carjacking

BELGA
Een gevangene die de gevangenis van Jamioulx tijdelijk mocht verlaten om in Luik aan zijn herintegratie te werken heeft de sociaal assistente die hem begeleidde gecarjackt op de terugweg naar de gevangenis. Er werd een onderzoek opgestart en de gevangene werd in de regio Brussel opnieuw aangehouden.

Vrijdag rond 18 uur werd de politie van de zone Brunau (Fleurus, Pont à Celles, Les Bons Villers) naar een bezinestation op de Chaussée de Charleroi in Fleurus geroepen. Daar waren twee slachtoffers van een carjacking op de E42 naartoe gevlucht.

De verdachte, een gevangene uit de gevangenis van Jamioulx die veroordeeld was tot een zware straf voor moord, had de toelating gekregen van de strafuitvoeringsrechtbank om naar Luik te gaan en daar stappen te ondernemen voor zijn eventuele herintegratie.

Samen met de sociaal assistente en een tweede begeleider nam de gevangene de auto. Op de terugweg begon hij zich op te winden en gebruikte hij geweld om zich meester te maken over de wagen. Hij liet zijn slachtoffers achter aan de kant van de weg en sloeg op de vlucht richting Bergen. De wagen werd korte tijd later beschadigd teruggevonden in Maisières op een parkeerplaats van de autoweg. De verdachte was intussen gevlucht in de bosjes.

Door het onderzoek dat gevoerd werd door de politiezone Brunau in samenwerking met de politie van Brussel kon de gevangene snel opnieuw weer worden ingerekend in de regio Brussel. Hij werd vrijdagavond opnieuw opgesloten in de gevangenis van Jamioulx.