Geens over stakingsdreiging in gevangenissen: “Ik ben geduldig, maar er zijn limieten”

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) .
Photo News Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) .
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) benadrukt dat hij veel heeft geïnvesteerd in sociaal overleg over de invoering van de minimale dienstverlening in de gevangenissen. "Ik ben geduldig, maar er zijn limieten", verklaarde de minister vandaag in de Kamer.

Geens werd er tijdens het vragenuurtje door Özlem Özen (PS) en Gaby Colebunders (PVDA) aan de tand gevoeld over de onderhandelingen met de vakbonden over de minimale dienstverlening in de gevangenissen. Vakbonden en overheid raken het maar niet eens over hoeveel personeel juist nodig is om een minimale dienstverlening te verzekeren bij stakingen.

Gisteren raakte bekend dat de minister een voor dinsdag geplande bemiddelingsvergadering met de vakbonden heeft geannuleerd. Op 20 januari is er nog een laatste vergadering gepland. Met de vakbonden maar zonder de sociaal bemiddelaar, om de onderhandelingen af te sluiten. De vakbonden dreigen met acties als Geens volgende week doorzet met zijn plannen. 
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Biesen

  Als je je hele ambtstermijn niets doet of terecht brengt, hoef je ook niet zulke uitspraken te doen. Ik denk dat bij heel wat Belgen het geduld op is om Geens nog verder te betalen.

 • Peter Schelfhout

  Je kan niet verwachten dat 2 mensen het werk van 6 mensen op zich neemt. In plaats van te besparen op dienstverlening waarvoor wij belastingen betalen, zou men aan de top beter eens stoppen met zichzelf steeds loonsopslag te geven, en zou men minder beroep moeten doen op bepaalde chauffeurs, tuin en kuispersoneel op ons kosten!

 • Freddy Van Hulst

  Er is geen geld, slimmerikken hier. Meer personeel is meer belastingen.

 • ANN LIMBOS

  Geduldig en niks doen is niet hetzelfde Geens !

 • danny janssens

  Geens hoort eigenlijk thuis bij vb of nva