Gedetineerde die met overdosis werd afgevoerd naar het ziekenhuis terug in de cel, onder bijzondere bewaking

Archiefbeeld.
Vertommen Archiefbeeld.
De gedetineerde van de Leuvense hulpgevangenis die gisteren na de namiddagwandeling naar het ziekenhuis werd gevoerd wegens de inname van een overdosis verboden middelen, is gisteravond opnieuw overgebracht naar de strafinrichting. Hij is er samen met vier anderen onder bijzondere bewaking geplaatst. Dat meldt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het directoraat-generaal Penitentaire Inrichtingen van de FOD Justitie.

In totaal waren zeventien gedetineerden betrokken in de hulpgevangenis. Vier onder hen raakten bewusteloos, van wie er één naar het ziekenhuis werd overgebracht. Naast dit viertal werd ook nog een van de twaalf anderen onder bewaking geplaatst om zijn gezondheidstoestand verder op te volgen. Alle gedetineerden zijn inmiddels terug bij bewustzijn.

Naar aanleiding van het voorval gisteren werd het medisch interventieplan afgekondigd en kwamen medische diensten en een MUG ter plaatse. Voor een antwoord op de vraag welke verboden middelen de gedetineerden gebruikt hebben, verwijst Van De Vijver door naar het lopend gerechtelijk onderzoek.

Uit betrouwbare bron is vernomen dat het goedje wellicht een mengeling was van xtc en alcohol. Een flesje met het spul zou tijdens de namiddagwandeling van buitenaf over de muur gegooid zijn. Het gebeurt wel meer dat er zaken bestemd voor gedetineerden over de muur van de hulpgevangenis gegooid worden.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Onder bijzondere bewaking? Een isoleercel is anders prima.

 • Jef Denijs

  Als men zelfs de drugs niet uit de gevangenis kan houden, dan zegt dat veel over de beveiliging van onze gevangenissen. Nietwaar Mr. Geens.

 • Pieter Paulus

  Wanneer gaat men nu eens het privé vermogen van politie en cipiers controleren

 • etienne vijverman

  en hoe geraakt dat spul daar denk je ????? de bijverdienste opdoeken van vele !!!!

 • kamiel Beke

  Zouden ze niet beter de cipiers en de directeur beter bewaken, als je hoort en leest wat allemaal kan in de gevangenissen, dan verdienen die cipier meer aan gesjoemel dan aan hun werk. En de vakbond, die weet van niets.