Gevangene die langs voordeur uit gevangenis ontsnapte weer gevat

Christian Lefevre
rv Christian Lefevre
De gevangene die dinsdag langs de voordeur ontsnapte uit de gevangenis van Namen, is weer bij de lurven gevat. Dat meldt het parket van Namen. Hij was bij een familielid en zou geen weerstand geboden hebben.

De 39-jarige Christian Lefevre was dinsdag de inkomhal aan het poetsen toen hij gewoon via de voordeur kon ontsnappen in zijn gevangenisoutfit. 

Onoplettendheid

Hij slaagde erin te profiteren van de onoplettendheid van de bewakers. Zo kon hij weglopen langs de voordeur van de gevangenis. Die stond open om de ruimte schoon te maken.


Zijn arrestatie gebeurde volgens het parket bij een familielid van de man, in Jemeppe-sur-Sambre. Een getuige had hem zien binnengaan in de woning en verwittigde de politie. “Hij was kalm en gedroeg zich niet agressief tegen de agenten”, aldus het parket. “Lefevre heeft uitgelegd dat hij de gevangenis heeft verlaten omdat hij een familiaal probleem wilde oplossen. Hij verbleef gedurende zijn dagen in vrijheid in een kraakpand in Namen. Hij heeft ook aangegeven dat hij zich in de loop van vrijdag bij de politie wilde aangeven”.

Het parket onderzoekt de omstandigheden van het incident. Zo zou het niet opportuun geweest zijn om Lefevre zoveel vertrouwen te geven, aangezien er al problemen waren geweest bij zijn terugkeer na penitentiair verlof, waar hij sinds mei 2017 recht op heeft. 

Gevuld strafblad

Lefevre heeft een gevuld strafblad en zit een gevangenisstraf uit van 5 jaar voor diefstal met geweld. Hij zou in september 2020 vrijkomen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Houd het eenvoudig en zo simpel mogelijk...en het valt niet op...en een gedetineerde die de 'voordeur' een poetsbeurt geeft...wel, soms lees je zoiets met open mond van verbazing.

  • annie laureys

    benen aan elkaar met en ketting van 75cm. zullen niet ver en snel lopen