Gevallen CD&V-kandidate die dweepte met Grijze Wolven krijgt steun van ex-senator

RV
Safiye Calinalti, de Lokerse CD&V-kandidate die uit haar partij werd gezet omdat ze steun betuigde aan de Grijze Wolven, blijft campagne voeren. Ze staat nog altijd op de lijst omdat die niet meer gewijzigd kon worden en hoopt nu verkozen te worden als onafhankelijk gemeenteraadslid. 

Daarvoor richt ze zich uitdrukkelijk tot de Turkse bevolking, zeggend dat de CD&V haar heeft buitengegooid omdat ze té populair was geworden. “Een smerige en racistische aanpak”, klaagt ze in het Turks op haar Facebookpagina.

Over haar bewezen sympathie voor de Turkse extreemrechtse stroming rept ze niet meer. Calinalti krijgt nu steun van Meryem Kaçar, de gewezen groene senator die in Gent het boegbeeld is van Dyab Abou Jahjah’s partij BeOne. Zij roept kiezers in Lokeren op om voor Calinalti te stemmen — in een boodschap die uitsluitend in het Turks werd verspreid. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Weyers

  Pure schande. Politieke campagne voeren in het Turks. Dit zou per direct tot uitsluiting moeten leiden van politieke deelname in belgie.

 • Ludovic De Beuckeleer

  de taalwetgeving word hier nogmaals met de voeten getreden. wat ga je eraan doen Holmans?

 • Hugo Casteels

  is dat toegelaten om in een vreemde taal campagne te voeren?

 • Freddy Van de Velde

  In België kan dat zomaar . In het Turks campagne voeren ? Uitwijzen die extremisten !

 • cuppens jo

  Dit moet verboden worden. Belgen spreken Nederlands, Frans of Duits maar geen andere taal. Zeker niet als ze opruiend is. Als ze freedom of speech willen dan best in Turkije. Daar is meer te veranderen dan hier in België. Zij weten dat ook en willen daarom ook niet terug naar hun zogenaamd Vaderland.