Ga naar de mobiele website
^ Top

Gevaarlijke Antwerpse portier riskeert 12 jaar cel

Foto Lefelon
Het openbaar ministerie heeft vandaag 12 jaar cel geëist tegen Ilias Zohrie, oud-portier van de Antwerpse discotheek The Villa. Hij voerde er jarenlang een schrikbewind en staat nu onder meer terecht voor het afpersen en belagen van de oprichters en poging tot doodslag op een oud-portier.

De 28-jarige Ilias Zohrie haalde midden vorig jaar de nationale media door een opsporingsbericht van de politie, met het bijschrift "Dringend gezocht. Uiterst gevaarlijk". Zohrie had toen net een andere portier van dancing The Villa - de 'place to be' voor BV's - met een mes aangevallen. Enkele maanden later werd hij in Spanje gearresteerd en aan ons land uitgeleverd.

'Floormanager'

The Villa werd vijf jaar geleden opgericht door Raf Doms en Junior Grassi. Ilias Zohrie, die wel eens in hun vroegere bar kwam, wierp zich op als deurverantwoordelijke, een functie die hij via afpersing bekwam. Hij dreigde ermee de boel op stelten te zetten, als ze hem niet aanwierven.

Zohrie kreeg de titel 'floormanager', omdat hij door zijn strafverleden geen portiersvergunning meer kreeg. Een manager van The Villa die zich verzette tegen zijn 'verplichte' aanwerving, kreeg thuis bezoek van Zohrie. Hij had zich over de wieg van de baby gebogen en zei dat het toch wel 'jammer' zou zijn als er iets met zijn gezin zou gebeuren.

"Iedereen had schrik van Zohrie. Hij bedreigde het personeel en had ook de uitbaters in de tang. Deze man is een ongeleid projectiel, die geen grenzen kent", zei de procureur. Zohrie zorgde geregeld voor gewelddadige incidenten. Toen hij daarvoor in de cel belandde, werd hij ontslagen.

Later liet Zohrie zich ook opmerken door zijn relatie met Suzy Bru, ex-partner van topchef Wout Bru. Suzy beëindigde de relatie na klachten van intrafamiliaal geweld.

Steekpartij

Hij zette vervolgens de securityfirma die het van hem overnam onder druk en kreeg iedere maand 6.000 euro. Toen dat contract beëindigd werd, verdween ook zijn vergoeding. Bij The Villa verwachtte men problemen en die kwamen er ook. Op 10 juli 2016 dook Zohrie in de discotheek op en wilde hij de uitbaters zien. Oud-portier Luc V. raadde hem dat af en kreeg vier messteken. Doms en Grassi denken dat hij het op hen gemunt had en vroegen een herkwalificatie van belaging naar poging tot moord.

Zohrie werd enkele maanden later aangehouden in Spanje en uitgeleverd. "Mijn cliënt zegt dat hij uit wettige zelfverdediging heeft gestoken, nadat hij eerst geslagen werd met de vuist en een ijzeren staaf. Van enige intentie om wie dan ook te doden, is geen sprake", pleitte advocaat Mounir Souidi.

Vonnis op 4 oktober.
 

Foto Lefelon
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug