Gestrande Dewael en andere kamerleden terug in België

UNKNOWN

Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open Vld) en 4 fractieleiders uit de Kamer zijn deze ochtend om 4 uur in België aangekomen. Het vijftal - Patrick Dewael, Hilde Vautmans (Open Vld), Servais Verherstraeten (CD&V), Daniel Bacquelaine (MR) en Thierry Giet (PS) - was vorige week na een parlementaire missie in Vietnam gestrand en was gisteren vanuit Barcelona richting ons land vertrokken.
 
Verstoorde terugreis
Op zaterdag 10 april was de delegatie onder leiding van Dewael vertrokken voor een bezoek aan Zuid-Korea en Vietnam. Het was de bedoeling dat het gezelschap vrijdagavond uit Ho Chi Minh City via Frankfurt terug naar huis zou keren. Maar de aswolk strooide roet in het eten en verstoorde de terugreis van de politici.
 
Groep opgesplitst
Na een tussenstop in Thailand kwam de groep in Singapore terecht, waar ze in twee werd gedeeld. De eerste groep, met Dewael en vier van de vijf fractieleiders van de meerderheid, kon na een vlucht naar Athene doorvliegen naar Barcelona om uiteindelijk met een gehuurd busje door de rijden naar België.
 
De tweede groep met cdH-fractieleider Christian Brotcorne en oppositiekopstukken Gerolf Annemans (Vlaams Belang), Ludwig Vandenhove (sp.a) en Jean-Marie Dedecker (LDD) nam in totaal zes vluchten vanuit Singapore om in Rome te raken. Van daaruit vlogen ze vanmorgen richting Schiphol. Met de trein ging het daarna richting België. (belga/tw)