Gestolen voertuig met brandkast bovengehaald uit de Leie in Wielsbeke

Hans Verbeke
De Cel Vermiste Personen en de Civiele Bescherming hebben voor de derde dag op rij een autowrak uit de Leie gehaald. Ter hoogte van het West-Vlaamse Wielsbeke werd een gestolen voertuig bovengehaald. In de laadruimte zat een brandkast, die in beslag werd genomen.

Gisteren en eergisteren bleek de berging meteen ook de sleutel tot het ophelderen van twee verdwijningsdossiers. Na het aantreffen van de auto’s waarmee respectievelijk Patrick Deloddere in 2000 en Filip Migneau in 2014 spoorloos verdwenen, ging de Cel Vermiste Personen er van uit dat de kans klein was om ook vandaag stoffelijke resten terug te vinden.

De speurders haalden deze voormiddag een terreinwagen uit het kanaal in Oostende. Het voertuig bleek in 1995 gestolen in Nederland. Ze keerden nadien terug naar  Wielsbeke om er het laatste wrak te lichten. Dat verliep iets makkelijker dan de voorbije dagen. De opgeviste auto, een Citroën Berlingo waaraan nog een nummerplaat hing, bleek een drietal jaar geleden gestolen in Harelbeke. Toen de wagen goed en wel op de oever stond, werd duidelijk dat in de laadruimte een brandkast stak. Verder onderzoek moet duidelijk maken of de brandkast nog waardevolle spullen bevat.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Is die auto door de vangrails gereden ? Blijkbaar geen schade aan vangrails, dus met een kraan in het water gelegd....

 • Filip Catz

  Er komt de laatste dagen nogal wat boven water.

 • van meerhaeghe patrick

  en war her in zit is voor de vinders !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Dirk Bytebier

  Dat er maar alle waterlopen afgaan en controleren waar een weg langs loopt er zal nog heel veel verloren goed bovenkomen en zaken ophelderen

 • Cynthia De pannemaeker

  Zal wel daarna leeg zijn.... Zogezegd was ze leeg!!!