Gestolen truck níet gevuld met gevaarlijke stof. Interpol ontkent waarschuwing te hebben uitgestuurd

Een vrachtwagen van transportbedrijf Devooght-Verleye.
Facebook Een vrachtwagen van transportbedrijf Devooght-Verleye.
Er heerste vandaag heel wat verwarring over een truck die zaterdagnacht werd gestolen in het West-Vlaamse Zedelgem. Volgens verschillende internationale media stuurde Interpol een waarschuwing uit, omdat de oplegger zou gevuld zijn met 33.500 liter chemicaliën. Maar Interpol ontkent die waarschuwing en ook het parket meldt nu dat de oplegger geen gevaarlijke stof bevat.

De vrachtwagen werd zaterdagnacht gestolen ter hoogte van de afrit van de E40 in Loppem. Dat communiceert de procureur.  De oplegger was gevuld met 33.500 liter radiacid 0254, een vetzuur dat niet wordt gebruikt om explosieven te produceren.

De diefstal van de oplegger werd nationaal en internationaal geseind, maar Interpol stuurde geen waarschuwing de wereld in, in tegenstelling tot wat verschillende internationale media berichtten. 

Nick Verleye, zaakvoerder van transportbedrijf Devooght-Verleye, begrijpt de commotie niet.

"Simpele olie"

De zaakvoerder van het Zedelgemse transportbedrijf Devooght-Verleye reageerde verrast op het bericht dat Interpol zou hebben uitgestuurd na de diefstal van een oplegger van zijn bedrijf. “Die oplegger was helemaal niet gevuld met chemicaliën, maar met simpele olie die gebruikt wordt voor de productie van zeep, tandpasta en scheerschuim”, aldus Nick Verleye. 

“Ik weet niet waar Interpol het verhaal haalt dat het om chemicaliën zou gaan waarmee explosieven kunnen vervaardigd worden", aldus Verleye. "Uit de officiële papieren die ik de politie overhandigde blijkt dat het om oliezuur gaat. Door de heisa slaap ik al enkele dagen niet meer. Ik hoop zo snel mogelijk mijn oplegger terug te hebben. De oplegger zelf kost immers al 85.000 euro en de lading op zich nog eens 25.000.”
81 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fred Demey

  belgie; ""er is geen gevaar voor de volksgezondheid"" overal bsa maar in belgie geen probleem, dioxine, belgie geen probleem, gif in eieren geen probleem voor belgie... toch wel straf dat wij altijd de dans ontspringen he....

 • Shakira moessa

  Begrijp niet waarom ze geen trackers in dergelijke transporten voorzien ?

 • Elisabeth Vandendriessche

  Waarom was dit nieuws eerst in Italië en in Amerika? Dan pas werden wij ingelicht!!! ???? En dan laten, alle proberen ze ons wijs te maken, dat er geen gevaarlijk goedje in zit. Waarom dan dat bord aan de vrachtwagen?? Doen ze niet vr vervoer van melk hoor. Altijd maar ons van alles willen wijsmaken, ons proberen dom te houden. Genoeg is genoeg!

 • Jean Paul Peelos

  Oeps. Weer in de prullemand van mijn persoonlijk vriend.

 • Tony Raman

  We zijn WEERAL gerustgesteld met zo'n nieuws !