Gesprekken tussen vakbonden en directie Van Hool leveren niets op

Marc Aerts
Bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt is een hele dag overleg tussen de vakbonden en directie op niets uitgedraaid. Dat melden de afgevaardigden van de vakbonden ACV, ABVV en ACLVB. De acties die al bijna twee weken aan de gang zijn, lopen voorlopig verder. 

De directie en de vakbonden gingen vandaag voor het eerst rond te tafel zitten om te praten over het loonconflict dat al sinds 12 februari heerst in het bedrijf. Maar een hele dag overleg leverde niets op: "Er is geen bereidheid vanuit de directie om iets te doen voor onze koopkracht", klinkt het bij de vakbonden.

Daarom zullen de acties doorlopen, kondigen de vakbonden aan. Morgenochtend zullen de afgevaardigden het personeel informeren over de situatie.

Vandaag werd ook al aangekondigd dat een bezoek van de koning en de koningin aan het bedrijf morgen wordt uitgesteld, als gevolg van de sociale onrust.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jimmy Willems

    Respect , blijven doorgaan ...

  • Walter Mertens

    Vanhool is al een van de betere betalers in België. Doe zo voort mensen. Tegen het verlof. Of tegen Nieuwjaar komt de afrekening. VAN HOOL weg uit Belgie