Gesprek tussen Gentse burgemeester Mathias De Clercq en ex-schepen Christophe Peeters "goed verlopen" en wordt vervolgd

Aantredend burgemeester Mathias De Clercq.
Wannes Nimmegeers Aantredend burgemeester Mathias De Clercq.
De aantredende Gentse burgemeester Mathias De Clercq heeft het aangekondigde gesprek gehad met uittredend schepen en partijgenoot Christophe Peeters (Open Vld). "Het gesprek is goed verlopen en we spreken verder", zegt De Clercq. "Het was een eerste gesprek en we gaan de komende dagen verder spreken met elkaar", reageert ook Peeters.

De gemoederen binnen de Gentse liberale partij zijn verhit omdat Sami Souguir in het nieuwe college schepen wordt, ten nadele van de ervaren Christophe Peeters. De schepen van Financiën en Feestelijkheden viel na een stemming in het partijbestuur uit de boot. Hij kreeg 4.837 voorkeursstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, tegenover 2.002 voor Souguir.

"Ik ben ervan overtuigd dat Christophe Peeters een prominente rol zal blijven spelen in onze partij en zal me daartoe ook engageren", verklaarde De Clercq eerder deze week.

Christophe Peeters.
Wannes Nimmegeers Christophe Peeters.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroen Misseghers

  De Clercq heeft bewezen dat hij vooral stroop om de mond kan smeren. Voor de rest nog niet veel bewezen. Peeters had Schepen moeten zijn, een groen gekleurd bestuursakkoord en cd&v erbij nemen zijn 3 blunders op rij

 • Emi De graeve

  we hebben een ondemocratisch kiessysteem : lijsten trekken, lijsten duwen, voorakkoordjes, coalities enz...Oplossing ? 1 alfabetische lijst met alle kandidaten & kleurtje voor het partijprogramma dat ze steunen. In volgorde van het aantal stemmen kan de gemeenteraad samengesteld worden. Gedaan et den ambras en het gezever.

 • Hendrik Goris

  Hoeveel zal het (de belastingbetaler) kosten?

 • Pierre Vanden Meersschaut

  Met meer dan dubbel zoveel voorkeurstemmen zou Peeters schepen moeten gebleven zijn, ook omdat hij ervaring en dossierkennis heeft en vooral omdat de kiezer duidelijk voor hem heeft gekozen. De liberalen zetten hiemee de kiezer buitenspel en De Clercq voert met de zgn gesprekken met Peeters een slecht geregiseerd theaterstukje op.

 • Michael Aerts

  De goed nieuws show wordt alsmaar minder leuk.