Gespecialiseerd bedrijf gestart met verwijderen asbest op de Maldegemse schoolsite

 Om te controleren of er asbestpartikels aanwezig zijn, werden er stalen genomen. Ondertussen zijn professionals bezig om alles te verwijderen.
Wouter Spillebeen Om te controleren of er asbestpartikels aanwezig zijn, werden er stalen genomen. Ondertussen zijn professionals bezig om alles te verwijderen.
Een gespecialiseerde firma is deze ochtend gestart met het verwijderen van asbest op de site rond de sporthal in Kleit, een deelgemeente van Maldegem. De werken zullen minstens een week duren, zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld). 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Gisteren raakte bekend dat een aannemer die herstellingswerken uitvoerde aan het dak van de sporthal, in de fout zou zijn gegaan bij het verwijderen van asbestplaten. Op videobeelden van de werken is te zien hoe arbeiders een plaat, mogelijk uit asbest, hadden gebroken.

Er werd een perimeter vastgelegd rond de sporthal, kinderopvang en een school in Kleit. Op bevel van de burgemeester werden er uit voorzorg 27 extra stalen genomen aan de gevels en in de tuinen van de huizen in de nabije omgeving, om te controleren of daar ook asbestpartikels aanwezig zijn. De resultaten tonen aan dat dat niet het geval is en dat een uitbreiding van de perimeter dus niet nodig is. In de lokalen binnenin de school en in de kinderopvang werden deze ochtend ook extra veegstalen genomen en daarbij is geen asbest gevonden. Daarnaast werden luchtmetingen in de perimeter sporthal-kinderopvang-school uitgevoerd. Ook die bleken goed.

De werken zullen minimum een week duren, mogelijk twee weken

Burgemeester Bart Van Hulle

Vandaag werd dan gestart met de verwijdering van asbest door een professioneel bedrijf. "De werken zullen minimum een week duren, mogelijk twee weken", zegt de burgemeester. "Voor de 23 kinderen in de kinderopvang is een oplossing gevonden op een andere locatie. Ook de 300 kinderen van de school worden tijdelijk ondergebracht in andere scholen of in het cultureel centrum in Adegem." Het kieslokaal, voor de verkiezingen van 26 mei, zal niet in de sporthal maar in de voetbalkantine van F.C. Kleit in de Hogebranddreef ingericht worden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Serge Aernoudt

    Ze zijn 't weer aan 't opblazen hoor.