Gespecialiseerd bedrijf gestart met verwijderen asbest op de Maldegemse schoolsite

 Om te controleren of er asbestpartikels aanwezig zijn, werden er stalen genomen. Ondertussen zijn professionals bezig om alles te verwijderen.
Wouter Spillebeen Om te controleren of er asbestpartikels aanwezig zijn, werden er stalen genomen. Ondertussen zijn professionals bezig om alles te verwijderen.
Een gespecialiseerde firma is deze ochtend gestart met het verwijderen van asbest op de site rond de sporthal in Kleit, een deelgemeente van Maldegem. De werken zullen minstens een week duren, zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld). 

Gisteren raakte bekend dat een aannemer die herstellingswerken uitvoerde aan het dak van de sporthal, in de fout zou zijn gegaan bij het verwijderen van asbestplaten. Op videobeelden van de werken is te zien hoe arbeiders een plaat, mogelijk uit asbest, hadden gebroken.

Er werd een perimeter vastgelegd rond de sporthal, kinderopvang en een school in Kleit. Op bevel van de burgemeester werden er uit voorzorg 27 extra stalen genomen aan de gevels en in de tuinen van de huizen in de nabije omgeving, om te controleren of daar ook asbestpartikels aanwezig zijn. De resultaten tonen aan dat dat niet het geval is en dat een uitbreiding van de perimeter dus niet nodig is. In de lokalen binnenin de school en in de kinderopvang werden deze ochtend ook extra veegstalen genomen en daarbij is geen asbest gevonden. Daarnaast werden luchtmetingen in de perimeter sporthal-kinderopvang-school uitgevoerd. Ook die bleken goed.

De werken zullen minimum een week duren, mogelijk twee weken

Burgemeester Bart Van Hulle

Vandaag werd dan gestart met de verwijdering van asbest door een professioneel bedrijf. "De werken zullen minimum een week duren, mogelijk twee weken", zegt de burgemeester. "Voor de 23 kinderen in de kinderopvang is een oplossing gevonden op een andere locatie. Ook de 300 kinderen van de school worden tijdelijk ondergebracht in andere scholen of in het cultureel centrum in Adegem." Het kieslokaal, voor de verkiezingen van 26 mei, zal niet in de sporthal maar in de voetbalkantine van F.C. Kleit in de Hogebranddreef ingericht worden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Serge Aernoudt

    Ze zijn 't weer aan 't opblazen hoor.