Exclusief voor abonnees

Gespannen sfeer bij socialisten: “Als je alleen over cumul praat, doe je aan antipolitiek”

John Crombez
Stefaan Temmerman John Crombez
Een voorzitter in een lift, eenzaam in fel TL-licht: het was een pijnlijk beeld dat de crisis bij de sp.a typeerde. John Crombez sprak wel, na de nederlaag voor de socialisten, maar zei niks. De kritiek in eigen rangen was striemend genoeg. “Als je alleen over cumul praat, doe je ook aan antipolitiek.”

“Mijn pintje smaakt beter dan het resultaat.” Bruno Tobback grijnsde - als een boer met kiespijn, weliswaar. “Het doet zeer. Veel zeer.” Hij hield, als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement bij de socialisten in Vlaams-Brabant, nog redelijk stand. Maar toch stond hij aan de toog van de Beursschouwburg. “Ik heb begrepen dat de voorzitter, met wat voor hem de partijtop is, op dit moment nog vergadert.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Crombez had toch gelijk. Dat hebben partijvoorzitters overigens altijd. Zei hij niet: “Wij gaan de verrassing zijn, net als socialisten in Nederland”.

 • Rik Connaerdt

  Nog even wachten, zo'n 5 jaar, en dan gaat het richting kiesdrempel.

 • Jef Heffens

  Hopelijk houden ze John Crombez als voorzitter want dat is de beste garantie voor de verder afgang van de SPA.

 • Peter Nols

  Waarom, als de Belgen overeenkomen is er een linkse regering met een redelijk evenwicht Wallonië-Vlaanderen mogelijk. De socialistische, katholieke en groene families samen met PTB en PVDA hebben een mooie meerderheid. De rechtsen en nationalisten kunnen gaan doppen.

 • Henry Pirel

  Crombez tijd om te gaan. U zal het nooit lukken.