Exclusief voor abonnees

Gespannen sfeer bij socialisten: “Als je alleen over cumul praat, doe je aan antipolitiek”

John Crombez
Stefaan Temmerman John Crombez
Een voorzitter in een lift, eenzaam in fel TL-licht: het was een pijnlijk beeld dat de crisis bij de sp.a typeerde. John Crombez sprak wel, na de nederlaag voor de socialisten, maar zei niks. De kritiek in eigen rangen was striemend genoeg. “Als je alleen over cumul praat, doe je ook aan antipolitiek.”

“Mijn pintje smaakt beter dan het resultaat.” Bruno Tobback grijnsde - als een boer met kiespijn, weliswaar. “Het doet zeer. Veel zeer.” Hij hield, als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement bij de socialisten in Vlaams-Brabant, nog redelijk stand. Maar toch stond hij aan de toog van de Beursschouwburg. “Ik heb begrepen dat de voorzitter, met wat voor hem de partijtop is, op dit moment nog vergadert.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Crombez had toch gelijk. Dat hebben partijvoorzitters overigens altijd. Zei hij niet: “Wij gaan de verrassing zijn, net als socialisten in Nederland”.

 • Rik Connaerdt

  Nog even wachten, zo'n 5 jaar, en dan gaat het richting kiesdrempel.

 • Jef Heffens

  Hopelijk houden ze John Crombez als voorzitter want dat is de beste garantie voor de verder afgang van de SPA.

 • Peter Nols

  Waarom, als de Belgen overeenkomen is er een linkse regering met een redelijk evenwicht Wallonië-Vlaanderen mogelijk. De socialistische, katholieke en groene families samen met PTB en PVDA hebben een mooie meerderheid. De rechtsen en nationalisten kunnen gaan doppen.

 • Piet Fluwijn

  Als je aan het graaien slaat zoals de socialisten al jaren doen , wat uit diverse schandalen blijkt, dan pas doe je aan "anti-politiek" ! Of niet soms ? Ik hou het nauwgezet bij en daaruit blijkt dat Blauw en Rood met een straat voorsprong aan de leiding staan.