Gerechtelijk onderzoek naar grootverdieners bij Publifin-vehikel Nethys

BELGA
De federale gerechtelijke politie van Luik voert al enkele maanden een onderzoek naar de verloning van de topmanagers bij Nethys, de operationele poot van de door schandalen geplaagde intercommunale Publifin. 

Het gerecht wil weten of ze zich niet hebben verrijkt op de kap van Publifin. Er loopt ook een onderzoek naar mogelijke belangenvermenging en misbruik van vertrouwen, schrijft Le Vif/L'Express.

De gemiddelde verloning van een dertigtal topverdieners bij Nethys bedraagt 270.000 euro bruto per jaar, zonder bonussen en extralegale voordelen. Ver boven het loonplafond voor managers van overheidsbedrijven in Wallonië, dat op 245.000 euro ligt. 

"Momenteel focust het gerechtelijk onderzoek zich op de vraag of die hoge lonen niet het resultaat zijn van misbruik van venootschapsgoederen door Nethys, ten nadele van Publifin", schrijft Le Vif. De managers van Nethys zouden zich dan verrijkt hebben op kap van de intercommunale. De onderzoekscommissie in het Waalse parlement toonde al aan dat de raad van bestuur van Publifin geen zicht had op de verloning bij Nethys, omdat ze de operationele tak niet rechtstreeks controleerden.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gustaaf guldentops

  daaraan ziet men welk politiek crapuul ons land regeert,zij hebben maar één slogan;ikke,ikke en de rest kan stikken.pakken zoveel mogelijk voor onze zak en voor jan met de klak.

 • Bob(Robert) Bruyland

  Maak mandaten strafbaar ,leg beslag en voeg ze bij de belastingen zodat iedereen er iets aan heeft.tries België

 • roland peeters

  België is een echt moeras of een geiser,daaruit komen regelmatig ook van die gasbellen naar boven of spuit er op onverwachte momenten een spuit stoom.Bij ons zijn het schandalen.

 • Michel Rooms

  Een raad van bestuur van 30 man ??? AB Inbev doet het met 9 man, dat zegt genoeg me dunkt...

 • Luc D'haese

  Nva zal zich in alle bochten wringen, niks mee te maken. Jammer genoeg wel.. via land invest.