Gerechtelijk onderzoek naar gedumpte stembiljetten in Gentse vuilnisbak

(Archieffoto).
BELGA (Archieffoto).
Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, opent een onderzoek naar de gedumpte stembiljetten in een vuilnisbak in de buurt van het Gentse hoofdtelbureau. Dat is vernomen van woordvoerster Annemie Serlippens.

Maandagavond werden in de buurt van het hoofdkantonbureau twee geldige en een aantal blanco stembiljetten gevonden in een vuilnisbak. Het Gentse stadsbestuur heeft daarop meer uitleg gevraagd aan de secretaris.

"Uit het antwoord blijkt dat men onmiddellijk heeft vastgesteld dat de biljetten geen invloed hadden op de stemopnemingsverrichtingen en dat het dus enkel om bewijsstukken gaat", zegt schepen Sofie Bracke (Open Vld). "Ze betreuren dat daar zo onzorgvuldig mee omgegaan is, wij betreuren dat als stad ook, en men heeft de zaak doorgestuurd naar het parket. Op de vraag hoe dat kon gebeuren hebben we geen antwoord, maar het hoofdtelbureau heeft wel de noodzakelijke stappen gezet om dat te achterhalen."

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, zegt de zaak te zullen onderzoeken omdat het om een inbreuk op de kieswetgeving gaat.