Gerecht zoekt getuigen van ontvoering in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is afgelopen zondagavond een onbekende man, vermoedelijk een twintiger, ontvoerd door vijf gewapende mannen. Dat meldt het Brusselse parket. Van het slachtoffer en de ontvoerders is voorlopig geen spoor. Het gerecht heeft dan ook beslist een opsporingsbericht te verspreiden.

De ontvoering vond zondagavond rond 22.00 uur plaats in de De Formanoirstraat, nabij het Dapperheidsplein in Anderlecht. Getuigen zagen vijf gewapende mannen, van wie er drie gemaskerd waren, een onbekende jongeman overmeesteren en ontvoeren. De daders reden in een oude witte bestelwagen met vermoedelijk een Nederlandse nummerplaat, NZ-GF-16. Op de rechterachterflank van de wagen stond een rechthoekig logo met een blauwe driehoek. Er was ook een tweede wagen bij de feiten betrokken, een donkere stadswagen.

Het slachtoffer was een man van 25 à 30 jaar en normaal gebouwd. Hij zou van Europese afkomst zijn maar daarover heeft het gerecht niet meer details. Tijdens de ontvoering heeft het slachtoffer een plastieken zak laten vallen met brood dat hij juist had gekocht. De speurders zijn nog steeds op zoek naar de winkel waar het slachtoffer deze broden heeft gekocht.

Iedereen die informatie over de ontvoering heeft, die de identiteit van het slachtoffer kent of weet waar het brood vandaan kwam, kan contact opnemen met de politie. Ook alle informatie over de gebruikte wagens of de daders is welkom bij de speurders op het gratis nummer 0800/30 300. E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be.