Gerecht voert huiszoeking uit bij Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden

Photo News
In het onderzoek naar 'Schild & Vrienden' heeft het gerecht vandaag huiszoekingen uitgevoerd bij onder meer Dries Van Langenhove, de leider van de groep. Dat bevestigt het parket aan onze redactie.

Het parket meldt dat er vandaag meerdere huiszoekingen hebben plaatsgevonden in het onderzoek naar Schild & Vrienden. Daarbij is onder meer computermateriaal in beslag genomen. Dries Van Langenhove bevestigt aan onze redactie dat zijn computer en camera in beslag zijn genomen tijdens een huiszoeking bij zijn ouders. Hijzelf was op het moment van de huiszoeking niet thuis.

Het onderzoek van het Gentse parket volgt na de onthullende reportage van ‘Pano’ op Eén. “Het onderzoek staat nog in zijn kinderschoenen”, zei woordvoerster An Schoonjans daar gisteren nog over. Mogelijk zal het parket proberen om Dries Van Langenhove te vervolgen voor negationisme en het overtreden van de wet op privémilities. Daarop staan telkens straffen tot één jaar cel - net als op het aanzetten tot discriminatie. 
100 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Noël Abbeel

  Er zijn veel slechtere dingen die ze in de prullenbak gooien of moeten de rechters ook eens gescreend worden of hoge geplaatsten want de laatste tijd is het zeer erg zodanig dat velen de rechtse kant kiezen ....

 • Alexander Meeuws

  had beter 'dans en cultuur' gevolgd gevolgd.... kon hij nog met de koning op de foto... kapot lachen...

 • Rudi Met den Ancxt

  Democratie geldt alleen voor die met de media meeroepen

 • Rigobert Deleu

  Parket nog nooit zo snel in actie gezien , het zullen er zijn met een rode partijkaart . Voor andere zaken hebben ze geen tijd of is het geen prioriteit . Maar nu , ongelooflijk .

 • Willy Slachmuylders

  1 uitslag van het parket over Van Langenhove 2 ook uitslag van de VRT gerechtelijk onderzoek ! Oh dat is nog niet gebeurd !!!