Gerecht mag 346 vrachtwagens van transportreus Jost Group in beslag nemen

Photo News
De kamer van inbeschuldigingstelling van Luik heeft gisteren het licht op groen gezet voor de inbeslagname van 346 vrachtwagens van transporteur Jost Groep. Dat schrijven SudInfo en Het Nieuwsblad.

Het federaal parket verdenkt de op een na grootste transporteur van het land van sociale fraude ten belope van 55 miljoen euro. Het bedrijf zou honderden Oost-Europese chauffeurs hebben ingeschakeld aan de voorwaarden die in hun land gelden, terwijl ze voornamelijk in België rondreden.

In mei 2017 vielen speurders binnen op verschillende sites van het bedrijf in België, maar ook in Luxemburg, Roemenië en Slovakije. Enkele maanden geleden wilde het parket 346 trucks aan de ketting leggen en eventueel verkopen om het nadeel voor de staat terug te winnen. Een Luikse rechter hield dat eerst nog tegen, maar gisteren kreeg het federaal parket dan toch gelijk. Er zou wel nog een minnelijke schikking mogelijk zijn.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Otto-Jan Rongewaard

  De inbeslagname zal echter nooit uitgevoerd worden. Zelfs voor mensenhandel en slavernij kom je er in België vanaf met een minnelijke schikking. Multinationals rule.

 • Jan Van Rompaey

  Waarom zolang gewacht ?

 • luc vansuyt

  Hoe vlugger ,hoe beter,en dan de andere fraudeurs,te veel om op te noemen!

 • guido vermeyen

  In beslag nemen, zijn alle vrachtwagens eigendom ? Zal wel geleasd zijn....

 • Mario Knapen

  Alles in beslag nemen en bazen zwaar straffen. Ze zijn gewoon met niets in orde, en houden zich aan geen enkele regels. Dit gaat ten koste van transportbedrijven die wel eerlijk hun boterham verdienen. Schandalig dat dit al zolang aansleept, hebben waarschijnlijk al voor veel meer dan 55 miljoen Euro fraude gepleegd.