Gerecht bevriest rekeningen van ex-top Nethys

Oud-CEO van Nethys Stéphane Moreau in september.
BELGA Oud-CEO van Nethys Stéphane Moreau in september.
De directie van de Luikse intercommunale Nethys heeft via de rechter bewarend beslag laten leggen op de rekeningen van drie ontslagen toplui. Dat bericht De Tijd vandaag.

De nieuwe top van Nethys diende bij de beslagrechter een eenzijdig verzoekschrift in om de rekeningen van de ex-toplui Pol Heyse, Bénédicte Bayer en Stéphane Moreau te laten bevriezen. Na de goedkeuring zijn gerechtsdeurwaarders gisteren langsgegaan bij de banken om de rekeningen van het trio te blokkeren. Ook gingen ze langs bij verzekeraar Integrale, waar de ex-toplui van Nethys hun groepsverzekering hebben.

De banken hebben nu 15 dagen tijd om door te spelen hoeveel geld op de rekeningen van hun geviseerde cliënten staat.

Het dossier draait rond de vergoedingen die het ex-managment opstreek. CEO Moreau, Heyse en Bayer zijn midden oktober op staande voet aan de deur gezet, zonder ontslagvergoeding. Nadien bleek het trio zichzelf forse bonussen te hebben uitgekeerd, alles samen voor ruim 18 miljoen euro.

Het logo van Nethys.
Photo News Het logo van Nethys.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Van Eersel Guy

    Dan zal het geld wel weg zijn, prullemannen