Gepensioneerde man schiet met riotgun op 17 jaar oude inbreker

Illustration
Photo News Illustration
Een gepensioneerde man heeft afgelopen nacht in zijn woning in Marche-en-Famenne in de provincie Luxemburg het vuur geopend op twee inbrekers. Een van de inbrekers raakte gewond, de andere kon worden gevat, bevestigt het parket van Luxemburg. De schutter riskeert nu wel vervolgd te worden voor slagen en verwondingen.

De feiten speelden zich af omstreeks 2 uur in de ochtend, in de woonst van een echtpaar op een afgelegen weg in de buurt van de expohallen WEX. Het koppel werd gewekt door lawaai, waarop de man een kijkje ging nemen, gewapend met een riotgun. Hij kwam echter oog in oog te staan met twee inbrekers en opende meerdere keren het vuur. Een van de inbrekers raakte gewond, bevestigt het parket. Zijn kompaan kon worden verhoord.

De twee mannen bleken ontsnapt te zijn uit een asielcentrum. De gewonde persoon zou slechts 17 jaar zijn, zijn kompaan 18. De jongste werd deze middag geopereerd. Het parket gaat nu uitzoeken in hoeverre de twee ook verantwoordelijk zijn voor een inbraakgolf in de regio.

De schutter is niet bekend bij het gerecht. Hij kocht zijn wapen in 1980, maar heeft het nooit geregistreerd. Hij riskeert nu vervolging voor het toedienen van slagen en verwondingen.
52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pieterjan de Clippel

  Nog iemand die het zou zien zitten om geld in te zamelen en een topadvocaat te regelen voor deze man?

 • julien de meulder

  de onschuldige zullen weer gestraft worden de criminelen zullen weer vrij uitgaan zoaltijd veel sterkte voor de gepensioneerde ze moesten het allemaal doen maar ja den belg mag zich niet verdedigen tegen dit crapuul

 • Joeri Schouwaerts

  Gepensioneerde man verdedigt zich tegen 2 jonge inbrekers en heeft de bonen gefret....wat moet hij dan doen,HALT roepen, ze zouden het nog niet eens verstaan hebben. Belgie op zijn best en niemand die iets doet.

 • Guy Soetewey

  Pure zelfverdediging is OK. Moet daar niet zijn om in te breken eigen schuld dikke bult.

 • Peter De Sutter

  Artikel 416 en 417 van het Strafwetboek lezen, dit zou moeten voldoende zijn om deze man gerust te laten en zijn wapen (indien wettelijk vergunning aanwezig) terug te bezorgen !....