Gentse schepen over problemen rond SoGent: "Ik moest ingrijpen"

Sven Taeldeman
Wannes Nimmegeers Sven Taeldeman
Binnen het Gentse stadsbestuur is vandaag overlegd over de problemen rond SoGent. Schepen van Stadsontwikkeling Sven Taeldeman (Sp.a) belooft alle beschikbare informatie over de aanbesteding van enkele vastgoeddossiers door te spelen aan het parket. In juni rezen problemen met twee directeurs bij het stadsontwikkelingsbedrijf. "Ik moest ingrijpen", zegt Taeldeman daarover. Eind vorig jaar werden beide directeurs ontslagen. Maar een van hen, Didier Nachtergaele, pikte dat niet en stapt naar gerecht.

Dinsdag leidde de klacht tot felle discussies in de Gentse gemeenteraad. Daar namen oppositiepartijen na beschuldigingen van Nachtergaele geen genoegen met de verklaring van het stadsbestuur. Taeldeman beklemtoont dat na een rapport van advocaat Devers, waarin werd gewezen op onregelmatigheden binnen het stadsontwikkelingsbedrijf, een bijkomend onderzoek werd gevraagd aan advocatenbureau De Wolf & Verheggen. 

Taeldeman besloot de twee directeurs niet langer in dienst te houden en liet de regels voor aanbestedingen door het stadsontwikkelingsbedrijf aanscherpen. Maar de oppositie vraagt zich af waarom hij niet onmiddellijk naar het parket is gestapt. Volgens het stadsbestuur zijn er nooit strafrechtelijke feiten gepleegd.

Het stadsbestuur wijst op een dading die de voorwaarden van het ontslag tussen de voormalige directeur en SoGent omschrijft. Taeldeman gaat bij de Raad van State in beroep tegen de vernietiging van dat ontslagbesluit door Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA).

"Het is aan de procureur om te beslissen wat er nu moet gebeuren", besluit Taeldeman. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Toen het in de gazet kwam durfde hij het niet meer onder de mat vegen natuurlijk.

 • Joske Martens

  Wie heeft er nu weeral bloed aan zijn handen? Termont doet ook alsof zijn neus bloed.

 • dominique castelein

  hoe is het mogelijk,termont weet van niks en nu kan hij Antwerpen niet besmeuren,in ggent gaat het van kwaad naar erger,of wat had je gedacht,geld en socialisten,un mariage de raison

 • Jef Van Soom

  Waarom zijn er in Gent meer schandalen met een financiëel tinten dan iergens anders in Vlaanderen ????? Komt dat door SPA, GROEN ?????? Het is maar een bedenking

 • Zjeppe Fierens

  Weer in Gent, weer de spa...En dat op een klein artikeltje en een korte vermelding in het nieuws... het moest nva eens zijn.