Gentse ring drie keer afgesloten in november voor plaatsen fietsersbrug

De eerste Parkbosbrug werd begin september al geplaatst over de E40.
Nimmegeers De eerste Parkbosbrug werd begin september al geplaatst over de E40.
Tussen donderdagavond 16 november en zondagavond 19 november wordt in Gent een brug over de R4 en de Ringvaart geplaatst. Voor de werken, die in drie fases zullen verlopen, zal de Gentse ring R4 ter hoogte van Zwijnaarde telkens even afgesloten worden, wat voor flinke verkeershinder zal zorgen. De voorbereidende werken starten deze week. Het gaat om de plaatsing van de tweede Parkbosbrug - de eerste werd begin september al geplaatst over de E40.

Bij de voorbereidende werken wordt het verkeer tijdelijk op één rijstrook gebracht. Dat gebeurt steeds buiten de spitsuren. Tijdens de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 november zal het eerste deel van de brug geplaatst worden. De R4-binnenring wordt daarbij volledig afgesloten tussen 22 en 5.30 uur.
Tijdens de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november zal het tweede deel van de brug geplaatst worden. De R4-buitenring zal daarbij afgesloten zijn, opnieuw tussen 22 en 5.30 uur.

Op zondag 19 november wordt het derde deel van de brug over de Ringvaart zelf geplaatst en ingepast tussen de twee eerder geplaatste onderdelen. Dat gebeurt overdag tussen 6 en 18 uur. De R4 (zowel binnen- als buitenring) zijn dan de hele dag afgesloten.

De 'Parkbosbruggen' zijn een deel van het fietssnelwegennetwerk dat Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen samen met de betrokken gemeenten uitbouwen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.