Gentse politie neemt gauwdieven bij de neus

rv
De Gentse politie zal tijdens de Gentse Feesten een ludieke actie voeren om feestvierders te sensibiliseren voor gauwdieven. Bezoekers krijgen van de politie zwarte zakdoekdoosjes die eruit zien als smartphones.

"Drukke momenten zoals de Gentse Feesten zijn erg gegeerd bij gauwdieven. U ziet ze vaak niet, maar ze zijn er wel. In de bus, op de tram, in cafés, op marktjes, in het gedrum voor podia tijdens concerten, enz. Ze gaan vlug te werk en hun grootste succesfactor is afleiding", klinkt het bij de politie.

Met de zakdoekdoosjes wil de politie feestvierders vooral bewust maken van de gauwdieven. De actie kreeg de toepasselijke naam 'laat je niet bij de neus nemen'. Een dief die een smartphone met een zakdoekdoosjes verwart, wordt misschien wel zelf bij de neus genomen.

Wie toch bestolen wordt, doet best zo snel mogelijk aangifte in het dichtstbijzijnde politiecommissariaat. Tijdens de Gentse Feesten is het Commissariaat Gent Centrum (Belfortstraat) dag en nacht open. De andere commissariaten zijn tijdens de Gentse Feesten volgens de gewoonlijke openingsuren toegankelijk.