Gentse moeder die baby verstikte, blijft in de cel

De 40-jarige Gentse vrouw die bekende dat ze haar drie maanden oude dochtertje met een kussen heeft verstikt, blijft in de cel. De raadkamer in Gent heeft de aanhouding van de vrouw bevestigd. De resultaten van de autopsie bevestigen de verklaringen van de vrouw, zegt het Gentse parket.

Ziekenhuis
De moeder bracht het kind donderdagmorgen binnen op de spoedafdeling van het Jan Palfijnziekenhuis in Gent. De spoedarts kon alleen nog de dood van het kind vaststellen. Uit de verklaring van de vrouw blijkt dat ze een eind wou maken aan haar leven en aan het leven van haar kind.

Zelfmoordpogingen
De alleenstaande vrouw had haar dochtertje met een kussen verstikt en heeft nadien verschillende pogingen ondernomen om zichzelf van het leven te beroven, aldus het parket. Ze liep daarbij lichte verwondingen op. De vrouw werd ondergebracht in de psychiatrische afdeling van de gevangenis. Een gerechtspsychiater onderzoekt of ze aan een postnatale depressie leed.

Bekentenissen
De moeder legde onmiddellijk volledige bekentenissen af, en de resultaten van de autopsie op het lichaam van het kindje bevestigen haar verklaringen. De baby overleed aan verstikking. (belga/sam)