Ga naar de mobiele website
^ Top

Gentse kinderen lezen racistische boodschappen voor, video gaat viraal

Facebook
Groen-politica en schepen van Jeugd in Gent Elke Decruynaere heeft een video op Facebook geplaatst waarin Gentse schoolkinderen racistische boodschappen voorlezen. "Vandaag wil ik 1 minuut stilstaan bij wat racisme met kinderen doet", schrijft ze op haar Facebookpagina. De video gaat intussen viraal en is al meer dan 4.000 keer gedeeld.

Allochtone kinderen die boodschappen voorlezen als 'Vuile spleetogen', of 'Het zijn precies wandelende vuilniszakken'. Dat is het confronterende format van een video die Decruynaere op haar Facebookpagina heeft gezet.

Decruynaere wil met de video aandacht vragen voor de Dag tegen Racisme, op 21 maart. "Ik maak me zorgen over de impact van racisme op kinderen", vertelt ze aan VTM. "Kinderen zien geen kleur, racisme wordt er bij hen beetje bij beetje ingeslepen."

Volgens pedagogen kunnen racistische uitspraken van volwassenen inderdaad een grote impact hebben op kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen racisme aangeleerd krijgen door hun omgeving. En dat kan al op heel jonge leeftijd gebeuren. Pedagoog Pedro De Bruyckere licht toe.

Meer over95 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Majlinda Rustemi

  Islam is mest Racistische riligie. Spijtig genoeg niemand durft over deze gevaarlijke riligie te spreken

 • KURRE VDA

  De waarheid komt uit de kindermond...

 • Hedwig Rombouts

  Zwijgen we maar over de haatbrieven die moskeeën ontvangen in de VS en waar na onderzoek blijkt dat de brieven werden geschreven en opgestuurd door....moslims zelf! Met het enige doel om de autochtone Amerikaan als racistisch te kunnen aanduiden en kritiek op islam te bezweren. Heel slinks maar gelukkig opgehelderd telkens in de rechtse pers. MSM = doofpot

 • Belgische Leeuw

  Te confronterend voor de racisten?

 • jan pootemans

  Tegenover hun God zijn zij zonder meer de grooste racisten. Indien God de mens geschapen heeft wie zijn zij dan om op basis van hun overtuiging diezelfde God in twijfel te trekken over zijn creatie en deze uit te moorden?

Gesponsord

Meld een bug