Gentse holebigemeenschap reageert met vredevol protest op geweld: "Er gebeurt nog steeds te weinig"

De holebigemeenschap in Gent verzamelt vanavond onder de Gentse stadshal.
Wannes Nimmegeers De holebigemeenschap in Gent verzamelt vanavond onder de Gentse stadshal.
In Gent voeren sympathisanten vanavond actie na de zware agressie tegen een homokoppel begin deze week. Verschillende holebibewegingen roepen nationale en Gentse politici op om actie te ondernemen. "Er gebeurt nog steeds te weinig", zegt Elise Craeghs van Campagne ROSA Gent. 

Maandag werd een homokoppel in Gent hardhandig aangepakt door een koppel. Het parket kon twee verdachten inrekenen en onderzoekt of de feiten ingegeven zijn door homofoob geweld, waardoor de maximumstraf verdubbelt.

"Holebi's voelen zich niet veilig"

De holebigemeenschap verzamelt vanavond onder de Gentse stadshal om de agressie te veroordelen. "We zullen samenkomen om te tonen dat we dit niet accepteren", klinkt het. De organisatoren wijzen op de erg hoge zelfmoordcijfers bij holebi's en transgenders, en kaarten ook discriminatie aan die moeilijk te bewijzen is, zowel op de arbeids- als op de woningmarkt. "Veel mensen voelen zich niet veilig op straat, in hun wijk en op het werk", klinkt het. "Er worden onvoldoende maatregelen genomen."

Een boodschap naar de samenleving, maar ook naar politici. "Morgen zullen op de Antwerpse Gaypride weer heel wat politici lopen. Maar als je het imago wil van holebivriendelijke partij, moet je bereid zijn om die gemeenschap de nodige middelen te geven."

De actie start vanavond (10/08) om 18.30 uur onder de Gentse stadshal. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  Iedereen moet worden beschermd maar de daders hebben voorrang!

 • Pieter Paulus

  Ik zag geen moslims

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Het zou me niet verwonderen als er onder de mensen die protesteren nogal wat zijn die doorgaans ook de daders pamperen.

 • Michiel Wouters

  Goed initiatief, maar de pijlen zijn gericht op het verkeerde doelwit. We weten allemaal wie er écht verantwoordelijk is voor het geweld maar het mag weer niet gezegd worden. 100 € zegt dat de organiseerders er zelf geen woord over zullen reppen. Kop in het zand. Alsook, dubbele straf voor anti holebi geweld? Hoe is dit geen discriminatie naar hetero's toe?

 • Carl Vangenechten

  Nooit tevoren was er zoveel openbare vijandschap tegen homo's. De gay-parades en andere promotieacties schijnen een omgekeerd effect te hebben: