Gentse Feesten officieel geopend: "Niemand is hier geïnteresseerd in boerkini-heisa"

BELGAONTHESPOT
De Gentse burgemeester Daniël Termont heeft de sleutel van de stad overhandigd aan schepen Christophe Peeters. Een jaarlijks ritueel dat het begin van de Gentse Feesten inluidt. Of Termont nog commentaar had op de boerkini-heisa die vandaag in Gent ontstaan is? "Ik stel vast dat dat niemand interesseert. Maar het college heeft alvast beslist op teambuilding te gaan naar Burkina Faso."

Vanavond kunnen bezoekers een groot schouwspel verwachten dat het stadsbestuur mysterieus omschrijft als een acrobatisch "gevecht onder hoogspanning". Het is wel al duidelijk dat de draak op het Belfort elke dag vuur zal spuwen. Opmerkelijk is dit jaar vooral dat het stadsbestuur plastic bekertjes verboden heeft. Bezoekers zullen inwisselbare bekers kunnen kopen en een waarborg betalen. Die beker zal op alle pleinen inwisselbaar zijn.

De komende 10 dagen verwacht Gent meer dan 1,3 miljoen bezoekers voor het traditionele volksfeest. Onder het motto 'Feesten zonder Beesten' is een derde van de eetkramen op de Gentse Feesten vegetarisch. Een toegankelijkheidsambtenaar heeft alle evenementen gescreend en de stad maakt ook elke dag één activiteit integraal toegankelijk. Wie bij een bezoek aan de feesten assistentie nodig heeft, kan ook een begeleider aanvragen.

Op de Vlasmarkt staat ook een 'muilcam' en cirQ organiseert Batacratie, waar bezoekers onderdaan zijn van een ludieke democratie. De Gentse Feesten lopen tot 22 juli.
23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Arthur Houben

  Pure minachting voor de kiezers en bezorgdheid van burgers over schending van gelijkheid/democratie door religieuze bedreiging. Snoepreisjes op kap van die kiezers is belangrijker voor onnodig team building want het woord samenwerking kent geen enkele politicus.Termont lacht de Gentenaars openlijk en vierkant uit.

 • jozef stevens

  Top burgemeester verdraagzaam grappig en niet verzuurd.

 • GERARD DE PELECIJN

  Al te veel gezopen of een zonneslag stelt iedereen vast, zo kunt u blijven zeveren!

 • Frits Vandenberge

  Leuke grap van Termont om de link te leggen met Burkina Faso. Alleen beseft hij niet hoe dom hij zich opstelt en zijn eigen ruiten aan het ingooien is. Maar ja, hij is geen kandidaat-burgemeester meer.

 • Jean-Pierre Browaeys

  De kiezers zullen wel beslissen tussen het achterlijke puriteinse model of een moderne democratie met gelijkheid tussen man en vrouw. Een maatschappij zonder godsdienstige onderdrukking dus.