Gentse burgemeester Termont tijdlang buiten strijd na hartoperatie

belga
De Gentse burgemeester Daniël Termont is gisteren succesvol geopereerd aan zijn hart. Dat bericht liet hij zopas zelf verspreiden. Doordat enkele aders aan het hart waren aangetast, moesten enkele overbruggingen worden geplaatst.

Niemand die het zag aankomen, want net als bij zijn diagnose van darmkanker twee jaar geleden had hij niemand op de hoogte gebracht. Daniël Termont hoopt zo snel mogelijk zijn taken als burgemeester opnieuw te kunnen opnemen - dat wil zeggen: zodra dat kan en mag van de geneesheren die hem begeleiden.

Hij stelt het goed maar moet nu vanzelfsprekend een tijdlang revalideren met verplichte rust. "Ik zal dus deze zomer niet aanwezig kunnen zijn op allerlei activiteiten. Ik wil mij daar alvast voor verontschuldigen bij de Gentenaars."

De burgemeester verwacht absoluut geen geschenkjes. Mochten er mensen zijn die toch iets willen doen, dan suggereert hij een bijdrage te storten aan vzw Kinderhartfonds / rekeningnummer BE39 0013 1365 3519, meldt het Gentse stadsbestuur.