Gents muziekfeest OdeGand pakt uit met 60 concerten

kos
Het muziekfeest OdeGand, de culturele seizoensopener op en langs het Gentse water, presenteert op zaterdag 14 september zestig concerten in de meest uiteenlopende muziekgenres. "Voor het slotspektakel werken we samen met de Vlaamse Opera, met het Symfonisch Orkest onder leiding van Dmitri Jurowski", zegt organisator Serge Platel. Blikvangers dit jaar zijn onder meer het duo Eriksson-Delcroix en de Japanse taiko-drummer Art Lee.

Het programma van de elfde editie van OdeGand, op zaterdag 14 september, waaiert opnieuw uit van klassiek over fado tot wereldmuziek en jazz. De optredens vinden in verschillende Gentse cultuurhuizen plaats, met dit jaar de Sint-Annakerk en de Minardschouwburg als nieuwe locaties.

Broken Circle Breakdown
Het optreden van het duo Eriksson-Delcroix wordt één van de hoogtepunten, beloven de organisatoren. "Bjorn Eriksson, componist van The Broken Circle Breakdown en zijn vrouw zangeres Nathalie Delcroix (bekend van Laïs) brengen niet alleen bluegrass, maar speciaal voor OdeGand ook country en folk, een mooie samensmelting van hun muzikale werelden. Er is ook nog taiko-drummer (traditionele Japanse drum) Art Lee, leider van Wadaiko Tokara en de enige niet-Japanner ooit die de befaamde Tokyo International Wadaiko Contest won. In 2014 viert de groep zijn tiende verjaardag met een nieuwe wereldtournee, voor OdeGand geven ze graag een voorsmaakje."

Opera op Gras- en Korenlei
Afsluiter is het slotconcert op de Gras- en Korenlei. "We werken samen met het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera en hun solisten. De highlights van het operagenre komen zeker aan bod, maar de andere acts blijven voorlopig nog een verrassing", zegt organisator Serge Platel. Tickets kosten 27 euro en geven toegang tot alle concerten. Meer informatie op www.gentfestival.be.