Gents koppel dat baby verkocht, wil kind terug

Het Gentse koppel dat zijn pasgeboren baby verkocht aan een Nederlands paar, wil hun kind nu terug. Dat heeft de advocaat van het koppel, Zouhaier Chihaoui, vandaag gezegd in Het Nieuws van vtm.

"Druk van vrienden en familie"
Het koppel zegt spijt te hebben van wat ze vier maanden geleden hebben gedaan. Er was ook veel druk van familie en vrienden, zegt de advocaat. Het paar wil hun kind, baby J, daarom nu terug. Al beseffen ze dat dat niet eenvoudig zal zijn, want het Nederlands koppel wil het kind behouden.

De advocaten zijn een procedure begonnen bij het ministerie van Justitie. Donderdag beslist een rechter in Zwolle of het bij de koopouders mag blijven. Kinderbescherming Nederland adviseerde om het voorlopig weg te halen en bij een voogd te plaatsen.

Financiële problemen
Het Gentse koppel had financiële problemen en deed de baby daarom weg. Ze wonen samen met de grootmoeder van het kindje en haar vriend werd afgeperst omdat hij gokschulden had. Nu gaat het volgens de ouders financieel beter en is er wel plaats voor een tweede kind. (belga/tw)