Gentenaar verwekte acht kinderen bij drie stiefdochters: "Verkrachting? Dit was met toestemming"

VERKRACHTTE HEN AL TOEN ZE MINDERJARIG WAREN

rv
Een 45-jarige Gentenaar moest zich in het Gentse hof van beroep verantwoorden voor de verkrachtingen van drie minderjarige dochters van zijn vriendin. Zij waren tijdens de feiten in 1995 veertien en zestien jaar. Eén van de slachtoffers deed in 2017 aangifte. De zussen kregen nog acht kinderen van hem.

Eén van de drie zussen deed aangifte op 11 mei 2017 uit vrees voor haar leven, nadat ze na meer dan 20 jaar de relatie met M. Ö. (45) verbrak. Op het moment van de aangifte was één van haar zussen zwanger van haar vijfde kindje met hem. "Ze waren bang van hem. Het is een narcistische tiran", zegt haar advocaat. "Dit dossier is tergend, pijnlijk. Die vrouwen zijn om zeep en het ergste is dat meneer zichzelf als een slachtoffer en redder ziet. Een egoïstische loverboy."

De verhalen van hoe de man te werk ging, zijn schrijnend. "M. ging vaak naar de slaapkamer van de tweelingzusjes en deed de deur op slot achter hem. De moeder was verlamd door de angst. Ze werd zelf meermaals zwaar mishandeld voor de ogen van haar kinderen. Ik zal verder niet in detail treden", zei de zichtbaar geëmotioneerde advocaat.

De advocaat van Ö. pleitte voor enige menselijkheid. "Hij heeft altijd zijn onschuld uitgeschreeuwd. Dit gaat niet over verkrachting, het was met toestemming. De acht kinderen zijn het bewijs van seks, alsook het bewijs van toestemming. Eén van de zussen is nog altijd verliefd op hem", zegt hij. De advocaat had ook een bundel foto's mee waarop te zien is hoe gelukkig ze wel was. "Ze bezoekt hem vaak in de gevangenis. Ik vraag dan ook enige mildheid: een straf met uitstel."

Onderhouden vanuit cel

In totaal kregen de drie zussen acht kinderen. Ö. gaf zelf in beroep aan dat hij voor zijn kinderen werkt in de gevangenis, om hen te onderhouden. Uit de medische geschiedenis van de zussen bleek dat één van hen amper 13 was toen ze voor de eerste keer zwanger werd. Ze pleegde haar eerste (van drie) abortussen toen ze amper 14 jaar en 7 dagen oud was.

Procureur-generaal Coppens zag het anders in. "Dit is een man met een verwrongen beeld van de realiteit, de Zonnekoning die besluit over leven en dood. Ik vraag de bevestiging van de gevangenisstraf, 7 jaar cel."

Ö. kreeg als laatste het woord. "Zie ik eruit als een playboy of een gigolo? Ik denk het niet." Hij relativeerde de zaak. "Ik was jong toen ik met hen seks had, van verkrachting was er nooit sprake."

De uitspraak is op 30 oktober.
75 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lutgard Crombez

  En werden er dan geen vragen gesteld bij medisch personeel toen die kinderen moesten bevallen van hun baby's en toen die moesten aangegeven worden in het geboorteregister van de stad? Of vond men dit allemaal normaal en zo te zien zal het ook weer geen Belg zijn.

 • Rania Desaegher

  Ik begrijp niet dat die moeder geen klacht indiende, ze had alles moeten doen om haar kinderen te beschermen. En heeft men in de school van die kinderen dan niets opgemerkt? Die man treft natuurlijk de meeste schuld en verdient gevangenisstraf, maar al die gesubsidieerde instanties, waar waren ze . Bang om politiek incorrect te zijn?

 • maud hallett

  stuur die advokaat met pensioen, hoe kan je zoiets goedpraten???

 • Karel Flanders

  Zolang de maximum straffen voor pedofilie niet opgetrokken worden, denken ze geen 2 keer na en dat is de schuld van de politici. Zij maken de wetten en de strafmaten.

 • guy perain

  Laat hem maar 7 jaar gaan zitten!! Dan heeft hij tijd om over zijn stommiteiten na te denken!! Als die advokaat zelf kinderen heeft zou die ook eens zijn ''verstand'' mogen gebruiken in plaats van aan zijn portemonee te denken!!